Duyurular

...

2024-2025 PEDAGOJİK FORMASYON KAYIT HAKKI KAZANANLAR LİSTESİ

 

T.C.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

 

 

KESİN KAYIT DUYURUSU

(2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ)

 

 

 

1.Kesin Kayıt Takvimi

Kesin kayıtlar, aşağıdaki tabloda belirtilen tarih ve saatlere göre Eğitim Fakültesi Dekanlık Binası Psikolojik Danışma Birimi’nde (Giriş Katı) Hafta İçi Saat 09:00-11:30-13:00-16:00 saatleri arasında yapılacaktır.  

*30 Ağustos 2024 Cuma günü Resmi Tatil olduğu için kayıt alınmayacaktır.

 

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

İşlemler

Tarihler

Başvuruların çevrimiçi (online) Alınması

10-18 Ağustos 2024

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Edilmesi

25 Ağustos 2024

Kesin Kayıtların Alınması

26 Ağustos-3 Eylül 2024

1.Yedek Listesinin İlanı

3 Eylül 2024

1.Yedeklerin Kayıtlarının Alınması

4-5 Eylül 2024

2.Yedek Listesinin İlanı

6 Eylül 2024

2.Yedeklerin Kayıtlarının Alınması

9-10 Eylül 2024

3.Yedek Listesinin İlanı

11 Eylül 2024

3.Yedeklerin Kayıtlarının Alınması

12-13     Eylül 2024

   

BÖLÜMLERE GÖRE KAYIT HAKKI KAZANANLAR

BEDEN EĞİTİMİ

BİYOLOJİ

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ

COĞRAFYA

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

FİZİK

GAZETECELİK

KİMYA

MATEMATİK

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MÜZİK

SAĞLIK

TARİH

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

 

 

2. Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Aşağıda belirtilen ilk beş evrak Formasyon Birimi tarafından incelendikten sonra kayıt onayı verilecek,  bankaya ücret yatırma işlemi (6. İşlem) bu onaydan sonra yapılacaktır. Lütfen kayıt onay almadan ücret yatırmayınız!

 

  • 1.    EK-1:  Kayıt Başvuru Dilekçesi (Bilgisayarda doldurulmuş ve ıslak imzalı)
  • 2.      Onaylı veya e-devletten alınmış(Üzerinde Mezun olduğunuzun görünmesi gerekiyor. Mezun ibaresini göremiyorsanız Üniversiteniz ile iletişime geçiniz ) Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışı Üniversitelerden Mezun Olanlar Diplomaların Denkliğini Kayıt Sırasında Belgelendirmelidir).
  • 3.      Onaylı veya e-devletten alınmış(Üzerinde Mezun olduğunuzun görünmesi gerekiyor. Mezun ibaresini göremiyorsanız Üniversiteniz ile iletişime geçiniz )Lisans Mezuniyet Transkript Belgesi (Aslı ibraz edilerek fotokopisi verilebilir).
  • 4.      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Kayıt sırasında belgenin aslı ibraz edilmelidir). 2 adet vesikalık fotoğraf.        (Arka yüzüne İsim – Soyad ve T.C. Kimlik numarası yazılmalıdır). Fotoğrafın biri bu forma yapıştırılacaktır.
  • 6.      Dönemlik Öğrenim Ücretinin Yatırıldığına İlişkin Banka Dekontu. Dekont üzerinde Ad, Soyad, TC. Kimlik No ve taksit dönemi bilgisi mutlaka belirtilmelidir. (Örneğin, Kemal Tek, 356******, Pedagojik Formasyon 1./2. Taksit)
  • 7.      Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler şahsen veya noterden onaylı vekâlet (Noterden onaylı vekâletin aslı, kesin kayıt hakkı kazanan öğrencinin noterden onaylı kimlik fotokopisi, vekil olarak tayin edilen kişinin kimlik fotokopisi ve kimliğinin aslı ile kayıt yaptırabilirler.

3.Toplam Kayıt Ücreti:  13.332 TL

·      Birinci Dönem (1. Taksit) Bedeli    : 6.666 TL (Dekont kesin kayıt sırasında ibraz edilmeli.)

·      İkinci Dönem (2. Taksit) Bedeli      : 6.666 TL (İkinci yarıyıl ders kayıtlarından önce yatırılır.)

 

4.Kayıt Ücretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri

·       T.C. Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi

·       IBAN: TR27 0001 0016 9025 5940 2050 22

·       Not: Kayıt işlemlerini tamamlayan adayın herhangi bir şekilde programı bırakması durumunda ücret iadesi kesinlikle yapılmaz.  

 

5. İletişim Kanalları

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nda kesin kayıt sonrası tüm duyuru ve bilgilendirme işlemleri https://formasyon.cu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır.

· Çerçeve Usul ve Esaslar

· Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı akademik takvimi

· Muafiyet Dilekçesi Örneği

· Mazeret Sınavı Dilekçesi Örneği

· Kesin Kayıt İlanına Çıkılacak Yedek Öğrencilerin Listesi

· Ders Programı

· Sınav Programı

 

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Balcalı Yerleşkesi, 01330, Sarıçam/Adana

Not: Güncel duyuruları https://formasyon.cu.edu.tr/ adresinden takip edebilirsiniz.

İletişim Telefon: 0 322 338 60 84 - Dahili: 2094

E-Posta Adresi: iletisim@formasyon.cu.edu.tr

Destek: https://destek.cu.edu.tr

 

6. Yedek Alım İlanları

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nda ilan edilen kontenjanlara ilişkin asil kayıtlar yapıldıktan sonra yedek kayıtların ilanı ve alımı yapılacaktır. Program(lar)ın ilan edilen kontenjanlarının dolmaması durumunda; kontenjanı dolmayan programların boşta kalan kontenjanları, ilan edilen kontenjandan daha fazla sayıda talep olan diğer programlara kaydırılacaktır. Böylece yedekte yer alan öğrencilerin programlara kesin kayıt hakkı elde etme ihtimali yükselecektir.

 

 

 

EĞİTİM SÜRECİ

* Kesin kaydını Çukurova Üniversitesine yaptıran öğrenciler, daha önce başka bir üniversiteye kayıt yaptırmışlarsa kayıt yaptırdıkları diğer üniversitenin Pedagojik Formasyon ve MEBBİS kayıtlarını ilgili üniversiteden sildirmeleri gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk adaylara aittir.

 

1.    Öğretmenlik Uygulaması Dersi

“Öğretmenlik Uygulaması” dersi, ikinci dönemde, haftada bir gün ve 8 saat olmak üzere 12 hafta süresince Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yüz yüze yapılacaktır. Dersin devam zorunluluğu %100’dür. Diğer derslere devam zorunluluğu %70’tir. (Adayların çalışma durumları, başka şehirde ikamet etme durumları ve diğer mazeretler geçerli olmayacaktır.)

*Öğretmenlik Uygulaması dersi, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ilçeler olan Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir’deki resmi okullarda yürütülecek olup, bu derslerin yürütülmesinde ve kontrolünde karşılaşılacak zorluklar nedeniyle ilçe ve okul bazlı değişiklik talepleri dikkate alınmayacaktır.

 

2.    Haftalık Ders Programı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nda derslerin %33’ü çevrimiçi (online), %66’sı yüz yüze yapılacaktır. Dersler hafta içi saat 17:00’den sonra yapılacak şekilde düzenlenecektir.

 

3.    Ders Muafiyetleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce üniversitelerin örgün, uzaktan ve açık öğretim programları yoluyla aldıkları ve eşdeğer olduğunu düşündükleri derslerden muaf olmak için üniversitemiz Pedagojik Formasyon Birimi’ne onaylı transkriptlerini ve ders içeriklerini akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ibraz ederek muafiyet başvurusu yapabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz. “Öğretmenlik Uygulaması” dersinin muafiyeti yoktur.

 

4.    Ders Tekrarı Durumunda Ödenecek Ücret

Ders tekrarında öğrenci tarafından ödenecek ücretler Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar’ın m.11/3 nolu bendine göre hesaplanır. Bu bağlamda ücret, tekrar edilecek ders(ler)in kredilerinin toplam kredi içindeki payına göre hesaplanır.

 

5.    Yatay Geçiş ve Özel Durumlar

Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifika Programı’nda yatay geçiş kabulü ve kayıt dondurma işlemleri yapılamaz. Programa devam edenler sınav hakları dışında diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Kayıt ücreti/katkı payı muafiyeti talebinde bulunacak olan gazilerden, birinci dereceden şehit ve gazi yakınlarından (eş ve çocuklarından) durumlarını gösteren yasal evrakları sunmaları halinde kayıt ücreti alınmaz.